« Zpět
Archiv diskuze forum.volba-prezidenta.cz (2012-11) - Strana 1
Vloby pres datovou schranku se v Cechach planuji az od roku 2014 http://www.earchiv.cz/b12/b1022001.php3
V Estonsku uz se ale treba voli po internetu od roku 2005 Viz
http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_voting_in_Estonia
Tak dnes jsem si na internetu přečetla krásný vtip, snad s ním nikoho neurazím: "Dělali test IQ zaměstnanců jistého ministerstva a vyšlo jim úžasných 160! První vzorek měl 90 a druhý 70". :-)
Mám dojem, že je možné více způsobů volby, že 4.1.2013 o půlnoci, je konec lhůty pro podání žádosti o vydání voličského průkazu v listinné podobě s ověřeným pdopisem voliče, nebo v elektronické podobě podepsané uznávaným elektronickým podpisem nebo prostřednictvím datové schránky. Psali to webu televize. Máte-li tedy datovou schránku, třeba vám bude umožněno přes ni i volit, když se přes ni dá podat žádost, ne?
Nebo nemá tento stát tolik logiky?
Jinak ještě musím dodat, že sice nevím ...
Bydlim dlouhodobe v Anglii, v Manchesteru a rad bych se zucastnil nadchazejicich prezidentskych a dalsich voleb. Bohuzel, nejblizsi(a ve Spojenem Kralovstvi jedina) volebni mistnost je v Londyne na velvyslanectvi - cca 300 km.
Paklize zijete v Edinburghu ve Skotsku, pak to dela na velvyslanectvi do Londyna pres 600 km.
Mysli si skutecne cesti zakonodarci, ze lide budou k urnam cestovat takovou dalku? Nemluve o cene takoveho vyletu.
V praxi pak mohou k volbam tady v Anglii prijit pouze ...
Ona bude asi ještě změna. Na úřadu se prý nemůžou nějak dopočítat, takže vůbec neni jisté ani to, že tam zůstane tolik kandidátů a jakou budou mít nakonec podporu. Už se někteří vyjadřují, že budou podávat žaloby a stížnosti, tak jak to dopadne není uplně jasné. S jistotou zůstanou jen straničtí kandidáti, ti se nemusejí shánět po podpisech (a jak to vypadá, tak by jim to bylo stejně k ničemu). Nakonec jich může zůstat 6 a potahne se to měsíce, protože si to ostatní nenechají líbit. Bude docela ...
osobně si myslím, že za každým facebookovým profilem kandidáta se skrývá nějaký poradce, nebo asistent. Pochybuji, že má některý sám ve své správě a umí s tím ;-)
Taky budu volit presidenta ,který nepodlehá senátu ,má své nazory a trvá si na svém . Klaus bojoval a bojuje proti euru i přes nátlaky , které jsou na něj vyvýjeny ve jménu lepší ekonomie a buh vi čeho ještě . Ale řekněte mi kterej z těch voličú to je ? Jelikož ja to nepoznám ! Nechci hlasovat pro někoho kdo stejně po čase bude jednat jinak a nebude bránit lidi ,kteří mají strach volit jejich favorita jen proto že se bojí o praci , chtějí si zachovat jméno a mají strach o své penize či jine ...
V každé zemi kdysi byli a vládli králové a královny . My jsme byli také zemí králu a oni sami nám zde zanechali nejednu krásu , kterou se ČR muže chlubit . Je jí také česká koruna a už samotný název a její vzhled mluví za vše . V evropské unii ale i na svetě tak nebude brzy žadná koruna . A proto říkam ,zachraňte alespoň tu trochu co z ČR dělá stát a srdce evropy , bez ohledu na finančníky a ekonomy , kteří nám říkají , jak špatně na tom budem po finanční stránce . Ale to není pravda . Jsou to ...
Je těžké vybrat konkrétní jméno. Tak jak vnímám prezidenta, jako post, není žádný "ideální" kandidát. Vybírat budu podle citu, toho, kdo se v předvolebních debatách a rozhovorech projeví njelép, jako člověk, jako osobnost.
Je těžké spekulovat kdo je "čistý" a kdo ne, kdo je čech a kdo ne. Zálěží přece na tom, aby to byl dobrý člověk, rovný, pravdomluvný, čestný. Někdo, koho můžeme ukazovat dětem a říkat, to je PREZIDENT a děti jej budou chápat jako toho člověka váženého. Vnímání autorit v dětství je důležité pro vývoj společnosti, ta naše bude zanedlouho tvořena dalšími generacemi a ty by měly vědět co je a není správné. Naším úkolem je k tomu je vést. Tedy i volba hlavy státu je otázkou nás všech, naší ...
Společnost rozdělí hlasy více lidem, tím pádem ani nemůže mít prezident 2/3 podporu. To logicky nejde.
Otázka je jednoduchá: koho z kandidátů půjdete volit a proč právě jeho? A máte už vůbec jasno?
Osobně nejsem ještě na sto procent rozhodnutá, ale přikláním se ke kandidátce Táně Fischerové. Je to především proto, že ztělesňuje nezávislost, slušnost a skutečné hodnoty, které většina ostatních kandidátů postrádá.
Kde je nejoblíbenější Čech Jára Cimrman :D Teď vážně, nečekal jsem takový počet. Doufám, že výsledný kandidát bude přijatelný pro většinu společnosti. Doba, kdy měl zesnulý prezident Václav Havel oblíbenost 2/3 populace je zřejmě pryč.
A je to konečně rozlosknuto. Máme 11 kandidátů a z toho si už doufám vybereme téměř všichni, ne?
Dodám ještě 2 čtenáře a jejich názory, které nám do redakce odeslali před spuštěním diskuze:
Od: Daniel Putz
Můj kandidát je vybraný je to Vladimír Franz,protože si myslím že má skvělé názory a jak už řekl on sám lidé by měli volit prezidenta podle toho co má v úmyslu s obyvateli a né podle toho jak vypadá...:)
Od: Lenka Lukášková
Paní Táňa Fischerová mne přesvědčila především jako člověk s velkým Č. Byla bych velmi hrdá na to, kdyby naši zemi reprezentovala právě tato žena. ...
Pro názory občanů je spuštěno toto diskuzní fórum. Stále nám občas někdo napíše i slušně podaný názor do redakce. Jeden takový proto přidávám:
Od: Sl. Čermák
Hezký den, můj názor k volbě prezidenta? Měl by jím být zvolen lidovým hlasováním mladý, poctivý a dobře čitelný člověk. Můj typ je Tomio Okamura. Důvody? Sám vlastní pílí dosáhl nynějšího postavení, do voleb nejde kvůli finančním ziskům a kromě toho, že je zásadový, umí dobře své názory obhajovat. Na rozdíl od ostatních politiků, ...
Zobrazeny příspěvky 1 - 16 z celkem 16
Zobrazit
20 40 60 80 výsledků na stránku