RSS forum.volba-prezidenta.cz

Kandidáti - pro a proti

Autor: babinsky
00:45:52 - 09.01.2013
Koho volit? Jako všichni z Vás jsem si položil otázku koho vlastně zvolit z prezidenstkých kandidátů?
Šel jsem na to negativní metodou, berte to jako názor:

NE Zeman, proč? Zeman podepsal největší svinstvo v této republice a tím byla opoziční smlouva s Václavem Klausem. Rovněž Zemana otevřeně podporuje p. Šlouf, jeho jméno figuruje v celé řadě politických skandálů (Olovo, Savoy, Srba), novinářům také přiznal, že během vlády Miloše Zemana se na Úřadu vlády setkával s Františkem Mrázkem.[1] Vede soukromou lobbistickou firmu Slávia Consulting, která pracuje například pro ruskou ropnou firmu Lukoil. Je to zkrátka ruský hlas, podobně jako V.Klaus, o kterém koluje pověst, že se jedná o ruskou kukačku. Jeho jednání však tuto zvěst výrazně podporuje.

Ne Fischer, proč? Má vazby na sporné podnikatele (např. Chrenek), jeho poradcem je prý i p. Barták (kauza Casa), který pro změnu zase pracoval pro Kalouska a nyní pro Chrenka. Na stránkách uvádí JUDr,. Marvanovou jako poradkyni, ta to však odmítá. Vedle toho jeho členství ve straně KSČ je jako nic. Pan Chrenek je prý vyšetřován, možná bude potřebovat pomoci. Koukněte na net, uvidíte.

Ne Sobotka, proč? Člen strany ODS, který nikdy výrazně nebojoval proti korupčním praktikám svých kolegů. Je to takový pokojný člen ODS. Absolvent - 2 roky VUMLu, rovněž není nezajímavé. (VUML - vysoké učení marxismu a leninismu).

Ne Schwarzenberg, proč? Tento pán je velkým zklamáním. Jeho spolupráce s ne zrovna s čistým Kalouskem, a to že mu nevadí jeho činnost ve spojitosti s kauzou Casa, je do očí bijící. Pán mi připadá rovněž už starý, unavený a slabý. Nic už neudělá. Možná to i prospí.
Ne Franz, proč? Věřím tomu, že pán je slušný, ale tady převládl odpor k jeho vizuální stránce. Pán vypadá jako indiánský náčelník. Já indiánem nejsem.

Ne Bobošíková, proč? Druhý V.- Klaus v sukních, jak se sama někdy definuje. Věřím tomu, že je schopná se rozhádat s každým a na všem. Tato paní podle mého názoru víc bourá než staví. Není konstruktivní. Už raději žádného druhého V. Klause!

Ne Fischerová, proč? S velkým velkým váháním si myslím, že paní Fischerová na toto místo není vhodná. Tato slušná a milá paní nemá podle mne dobré vzdělání pro tuto funkci. Je to prostě nedostudovaná herečka. Koukněte na net, uvidíte.

Zbývají tedy dvě jména - Z. Roithová (MUDr.) a J. Dienstbier (Mgr. práva). Dle mého názoru oba kandidáti svým chováním, pověstí, vzděláním a jasným profilováním boje proti korupci zaslouží naši pozornost. Např. J.Dienstbier odmítl podepsat jasně korupční dohodu mezi ČSSD a ODS po volbách v Praze, což je kus i osobního hrdinství. Za oběma kandidáty stojí rovněž i slušní lidé. Dienstbier (Wagnerová, Šabatová, Keller), Roithová (Sokol, Závodský).
Přeji Vám šťastnou ruku.
Přímé reakce
RE: Kandidáti - pro a proti...  ( HelenaL: Nelze než souhlasit. Lépe se to asi ani vyjádřit ... )
12:28:51 - 11.01.2013