RSS forum.volba-prezidenta.cz

podpora kandidáta

Autor: POLE
15:35:54 - 23.01.2013
Dobrý den.
Po prvním kole prezidentských voleb jsem nemínil podporovat ani jednoho ze dvou postupujících kandidátů.V prvním kole jsem podporoval paní Roithovou a dalším sympatickým a poctivým kandidátem pro mne byl pan Dinsbier.
Volba mezi panem Zemanem a panem Schwarzenbergem je složitá.
Každý z obou kandidátů má své plusy i mínusy.Pan Zeman navazuje na období,kdy působil v české politice.Nedají se mu upřít některé pozitivní věci,ale má za sebou i spoustu neúspěchů.
Jeho hlavním negativem je vznik opoziční smlouvy, která v českém prostředí silně rozvinula korupci,se kterou se potýkáme dodnes.V tomto směru by navázal pouze na vládnutí prezidenta Klause se všemi negativními důsledky.Jeho současné výroky v předvolební kampani sklouzávají k populismu a nacionalismu,což nejsou dobré vlastnosti pro prezidenta republiky.
Pokud se týká pana Schwarzenberga, jeho postoje a komentáře jsou stručnější a jasnější.
V české politice není provázán takovými klientelistickými vazbami jako Miloš Zeman.
Historicky je více vázán na český stát.Po mnoha letech a možná i naposledy máme možnost zvolit si do čela nezávislého člověka,šlechtice,který bude mít možnost hájit české zájmy.Podobnou situaci prožili i v Polsku,kde polský prezident Komorowski pochází ze šlechtického rodu.Možná je to i nostalgie a vzpomínka na historii,ale proč nevyzkoušet novou možnost.
Jediné co oceňuji na obou kandidátech,je jejich proevropský postoj.Je důležité,aby se Česká republika, kterou reprezentoval Václav Klaus,dostala z pozice rebelanta a potížisty,do pozice seriozního partnera,kterého budou ostatní země brát vážně.