RSS forum.volba-prezidenta.cz

Proč?

Autor: vlastimil dvořák
13:52:53 - 25.01.2013
Mám pocit, že procitnete až bude pozdě a tak to bohužel v našich dějinách cirkuluje století. Každý průměrný člověk s průměrnou rozlišovací schopností vidí, že Zeman si říká co chce ať je názán na cokoliv a tak ho pamatujeme, když byl premiérem. Jen úsměv, napadnutí tazatele, pár blbých vět o něem jiném a výsměch tazateli.Když se podívám na jeho plakát : Zeman na hrad znamená = stop této vládě, jen koukám jakému nesmyslu jste schopni uvěřit. Prezident nemá na toto žádný vliv. Proč se levicová strana parlamentu nepsotavila proti zvýšení platů poslancům, když chtějí dát peníze potřebným? Je to jeden z okamžiků, kdy mohli vstát a zabojovat proti takovému nehoráznému počinu. Ne, tady komunisté i socani ukázali, že jim jde jen a jen o sebe a na sliby voličům v ten okamžik zapomínají. Za levicového režimu musel Karel opustit republiku a teď ta samá levice říká: hele on tady nežil. Přečtěte si historii tohoto národa a zjistíte jaké lži je schopen Zeman a jeho tým posílat svým voličům. Divím se Karlovi, že ho za tyto pomluvy nezažaluje. Neudělá to, protože je to pod jeho úroveň. A vám se divím, že jste málo poučeni vládou Zemana coby premiéra. Nadávali jsme všichni. Nebudu zde vypočítávat aféry, stačí jen připomenout jeho výrok při jeho návštěvě Izraele. Byl z toho světový poprask a on se pak vymlouval na svoji špatnou angličtinu. Věřte jeho znalost angličtiny je excelentní! O Benešových dekretech mluvil Karel pravdu, tak to bohužel je. Byly poplatné době a odneslo to 80% nevinných stejně jako teď v bývalé Jugoslávii. Nelze v dnešním poznání světa řešit věci alá Nebyl čas rozeznat kdo je kdo, rozkaz zněl jasně, zastavit muže s koženou brašnou, nesmí projít za žádnou cenu. Jasně dvě dávky. Karel neřekl, že je Beneš zločinec, to vyšlo z úst demagoga Zemana. Karel jen řekl, že se už takové přesídlení části národa v moderním lidstvu nebude opakovat a mohl by někdo za to skončit před mezinárodním tribunálem. Ano, Nečas bohužel způsobil svoji neschopností a arogancí, že volbu prezidenta si lidi mylně spojují s pádem vlády. To je ale neuskutečnitelné. A dobře víme jaký podraz Zeman s Klausem udělali na své voliče opoziční smlouvou. Hádali jsme se jako psi koho volit a oni se týden po volbě spojili dekretem, kde si rozdělili vliv na pdodniky, politiku ale hlavně na zdroje do svých stranických pokladen a místa pro své kamarády, kterým se museli odvděčit za jejich podporu. Jeden z jeho lidí pak rozprodal kdeco a dnes dovážíme kvůli tomu třeba léky, které jsme si vyráběli doma. Volba je vaší osobní věcí, volte si koho chcete, ale používejte vlastní rozum a paměť. Pro mě osobně je Zeman nepřijatelný a vy si udělejte v hlavě pořádek v pojmech a historii vzdálené i té po revoluční, vzpomeňte jak jste nadávali, když tento pán vládnul.
Amíci řešili stejný problém, když volili Regana, protože byl starý, nemocný, usínal a nerozuměli mu. V duelech na to Regan odpověděl, že až půjde o něco důležitého, že ho jeho poradci probudí. A vidíte zvolili ho a my dnes pro tento jejich čin můžeme jít ke svobodným volbám. Regan totiž donutil Gorbačeva k odsunu vojsk z našich zemí a my jsme si mohli pak udělat sametovou revoluci.
Kdyby Amíci uvažovali tehdá jako dnes my, drželi bychom všichni huby, Zeman by seděl s Klausem v prognostickém ústavu a nepodráželi by oba tento národ oblbováním a demagogickými výstupy. Hold jsme národ Švejků a tak si nic jiného nezasloužíme. Musíme padnou zase na držku, abychom procitli. Je mi opravdu líto, že se takto společnost polarizuje, když jde jen o blbý post prezidenta, který může málo z toho co slibuje splnit. Ale pro volební týmy se to hodí. Je to jen marketing. Voltre si koho chcete, já nepřesvědčuji ani nejbliží kamarády. Každý musí k procitnutí a poznání dospět sám a svoji cestou.