RSS forum.volba-prezidenta.cz

Tak nakonec koho, když onoho?

Tak vlastně koho?

Autor: vlastimil dvořák
16:30:15 - 09.01.2013
Přečetl jsem si pozorně všechny dosavadní příspěvky a jak známo každý máme svou pravdu. Názory míváme vštšinou i tři. To podle toho, co jsme zrovna dostali za novou osvětu, nebo co zrovna frčí. Proto není třeba se pohoršovat nad některými příspěvky. Ani já nejsem výjimkou, jen některé zkušenosti s naší současnou politickou garniturou a zkušeností s minulou a předminulou garniturou, mě opravňují k lepšímu odhadu. Jednou větou se dá říci, že z nabízené kandidátky mě vychází vítězně Jan Fischer.
V těsném závěsu Miloš Zeman. Jaký je mezi nima rozdíl? Miloš Zeman to opravdu v té hlavě má dost dobře srovnaný, má přehled i nadhled a dokáže do svých vážných prohlášení vložit i trochu sarkasmu, nebo vtipu. Je to jen koření k jinak vážným prohlášením. Lid to má rád a proto i toho Miloše bere. Jan Fischer je na tom stejně, jen ten vtip nahrazuje pragmatisem. To je zase ale jeho přidaná hodnota v případě jeho vhodnosti na prezidentskou funkci. Je navíc tak tou naší stranickou politikou, respektive politikařením nepolíbený. Že mu někdo připomíná krátké členství v KSČ, už dnes beru jako že se kritik berličky chytá ( co bych na něj přeci jen někde vyšťoural).
Věřte, zažil jsem v životě komunisty - stalinisty a kamarády, kteří museli, nebo pro udržení kariery se ke komunistům přihlásili. Ale jejich ideologii nikdy nevzali za svou. Ti první, stalinisté,kdyby přišla jejich doba, by vás zítra věšeli, ale v trabantu by už jezdit nechtěli, tak by si své výdobytky udržovali. Jen s tím třídním nepřítelem by zatočili po svém. A věřte, že těch stalinistů je pořád strašně moc. Proto se divím, že prostý lid je teď při krajských a senátních volbách volil. Hold my musíme opět padnou na držku, aby jsme zase procitli. To byla jen malá odbočka, ale vraťím se k volbě hlavy státu.
S většinou kandidátů jsem přišel nějak pracovně do kontaktu a v případě Jana Fischera coby premiéra, který vedl úřednickou vládu, jsem se setkal opravdu s něčím jako : tak povídej co potřebuješ a já ti řeknu, co pro to mohu udělat. Ani náznak : co mě otravuješ s takovou blbostí.
Pozoruji ho dnes již takto z dálky a vidím, že ten chlap se opravdu nezměnil a je stále svůj.
Proto má Jan Fischer můj hlas a přeji si, aby on reprezentoval tuto republiku a lépe vedl zahraniční politiku než jeho předchůdce. Vlasta