RSS forum.volba-prezidenta.cz

Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ledna 2013)

Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ledna 2013)

Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ledna ...

Autor: administrator
02:14:27 - 13.01.2013
Do druhého kola prezidentské volby 2013 se dostal Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg. Oba kandidáti jsou silné osobnosti a mají klady i zápory. Kritiky na jejich hlavy se najde jistě dost a všichni ji známe.

Zkusme si ale každý odpovědět na otázky v pozitivním a konstruktivním duchu, bez negace. Jeden z nich to prostě vyhraje.

1) Jaký vidíte přínos jednotlivých kandidátů České republice a občanům, kteří přímo volí?
2) Který z kandidátů může být prospěšnější po stránce zahraničních věcí, nebo naopak naší vnitřní politiky?
3) Jaký mohou mít kandidáti přínos pro občana? Co od prezidenta očekáváte?

Případné reakce prosíme přidávejte do tohoto vlánka tlačítkem "Vložit příspěvek", nebo "Reagovat na příspěvek", děkujeme.

RE: Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ledna ...

Autor: Tom
07:47:13 - 13.01.2013
Dobrý den, rád bych na obou kandidátech našel něco pozitivního, je mně z toho výsledku moc smutno. Uvažuji o odchodu z republiky. Je to zvláštní jak uvažují moji spoluobčané a je jich tady asi hodně. Zřejmě si takového prezidenta přejí a také zaslouží.

RE: Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ...

Autor: Petr8
19:14:40 - 13.01.2013
Dobrý den Koho volit v patové situaci? Knížepána kterého od mala učili že čeština je jazyk služebnictva? Neumí slova naší hymny a jeho rakouská žena neumí česky. Nebo hrubého přisprostlého komunistu který si bude plácat po ramenou s Klausem a popíjet becherovku? Volit ODS nebo ČSSD? A které zlo je menší? Vyhodilo se 60 milionů z našich daní a výsledek je stejný jako za 200 tisíc při politické volbě.

RE: Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ...

Autor: aajina
20:38:33 - 17.01.2013
Ahoj, lamu si s tim hlavu taky. Ale selsky rozum mi rika, ze kdyz bude prezidentem nemec, tak uz nejsme cesky narod. Jako cesi mame mit za prezidenta cecha, byt toho, koho mame k dispozici. Je to teda sila. Ale Schwarzi jde jen po svem majetku, kolik uz ho u nas vlastni, a podle naseho prava jej ani dostat nemel, ale zahadnym zpusobem se u nas uplatnilo rakouske pravo a ne ceske. A kdyz bude prezidentem, budou tu platit ceske zakony, nebo ty, ktere pujdou na ruku nasim nemeckym a rakouskym sousedum? Budeme s nim jeste ceska zeme? Nebo znova jako pred 80 lety - protektorat Cechy a Morava, v lepsim pripade?

RE: Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ...

Autor: kate
22:05:28 - 17.01.2013
Souhlasim, ne žebych byla zastáncem Zemana, ale budu volit menší zlo. Nechci za prezidenta člověka, kterému nerozumím a má cizí občanství. A hlavně nebudu vollit čkověka, který se nepřímo hlási k návratu sudet němcům, to fakt ne.

RE: Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ...

Autor: marco
00:11:45 - 18.01.2013
Stejně vstoupíme do EU, tak už to pochopte, že český národ nemá smysl. Stejně jsme z větší části potomky Němců. A navíc kníže není Němec, ale Švýcar! Volbou knížete urychlíte transformci správným směrem, budeme zpátky tam, kam patříme. Čeština je mrtvý jazyk. Návrat sudetských Němců nám jen prospěje, pokud se ujmou svých majetků, vnesou sem řád a pořádek. A o práci se nebojte, i sudetský Němci potřebují lidi na drobnou práci. Stejně jim ty majetky zabrali bolševický čecháčci, slulšný člověk by si přeci nepřivlastnil dům po němcích. Takže po církevních restitucích musí zákonitě nastoupit i restituce majetku sudetských němců, jinak nemáme co v Evrope dělat.

RE: Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ...

Autor: cute
00:50:11 - 18.01.2013
Tak tohle jsou tedy ubohé bláboly. Když se to tak veme, tak mamuty lovil náš předek, ne němec. Němec ho neuměl v té době ani chytit, to nemohl být náš předek, možná tak za*ek :) Čeština je mrtvá jen pro ty, kteří na ni nemají. A restituce... kdo je řešil po revoluci za stát? To asi nebyl Karel, že? Takže Karla, nebo Míloše? Prezident stejně nemá dostatek pravomocí ke zrušení dekretů, takže v tomto směru nepomůže, ani nepokazí.

RE: Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ...

Autor: mikukacka
15:53:09 - 20.01.2013
Historie rodu Schwarzenbegů
Počátky rodu Schwarzenbergů sahají do 12. století a od 17. století byli trvale usazeni v Čechách. Byli dobří ekonomové a hospodáři, takže záhy vlastnili skoro celé jižní Čechy.
V roce 1938 předal panující hlubocký kníže Schwarzenberg prezidentu Benešovi 1.000.000,- Kč na vyzbrojení čsl. armády proti Hitlerovi. Doklad o tom, v podobě filmového záznamu je k dispozici na st. zámku Český Krumlov.
Václav Klaus nedávno prohlásil, že Karel Schwarzenberg není politik a není ani Čech! Touto hrůznou neomaleností prokázal nejen svou ubohost, ale opětovné zostuzení role prezidenta. Urazil nejen památku a důstojnost šlechtického rodu, ale i všech, kteří proti nacistům a komunistům bojovali. Řada občanů však o vlastenectví Schwarzenbegových bohužel neví. Dovoluji si stručně popsat několik historických faktů, které je prokazují:

- Pád habsburské monarchie, vznik ČSR a nástup demokracie pochopili Schwarzenbergové jako dějinnou nutnost. I když jim byly v r. 1922 odňaty mnohé majetky, stali se z vlastní vůle Čechy, správněji Čechoslováky, a Masarykovými stoupenci. Jak Karel VI, tak jeho bratr František přísahali jako čs. vojáci věrnost své vlasti, což dodrželi. František se stal velvyslancem ČSR ve Vatikáně a snažil se urovnávat vztahy s touto institucí.

- V roce 1938 před Mnichovem iniciovali prohlášení české šlechty o věrnosti ČSR, text sepsal Karel Schwarzenberg. Jejich čin podnítil obrovskou petiční akci – manifest „Věrni zůstaneme“, který podepsalo 1,5 miliónu občanů.

- Nacisti jim konfiskovali většinu majetku, jakož i těm šlechtickým rodům, kteří prohlášení věrnosti podepsali. Brutálnímu nátlaku nácků, aby se prohlásili za Němce odolali. Člen hlubocko-krumlovské větve Jindřich Schwarzenberg byl uvězněn v koncentračním táboře Buchenwaldu, jeho bratr Adolf emigroval do USA.

- Bratři Karel a František z orlické větve se během nacistické okupace stali členy odbojových organizací. František patřil k těm, kteří zprostředkovali radiové spojení gen. Eliáše s prezidentem Benešem! Oba se podíleli na květnovém povstání se zbraní v ruce. Karel byl ve vedení odboje v Čimelicích a byl raněn, František působil na štábu povstání v Praze.

- Přikládám výňatek z knihy Vlad. Škutiny „František Schwarzenberg“, ve kterém tento čs. vlastenec popisuje, jak byl pověřen gen. Kutlvašrem, aby v uniformě poručíka čs. armády převzal kapitulaci od velitele nacistických vojsk gen. Toussainta. Dále jak byl poslán na Wilsonovo nádraží, aby dojednal kapitulaci a odjezd německých vojsk do zajetí k Američanům. Zároveň vystihuje svůj vztah ke státu.

- Po válce v roce 1947 byl hlubocké větvi veškerý majetek znárodněn, orlické větvi byl znárodněn částečně, ale v roce 1948 byli komunisty přinuceni vystěhovat se z ČSR.

- Syn Karla VI - současný min. zahraničí Karel Jan se stal významným a aktivním činitelem našeho exilu. Mimo jiné umožnil, aby se na hradě Schwarzenberg ve Scheinfeldu každým rokem konaly o letnicích konference čs. exilu, jejichž hlavním tématem byla cesta ke svobodě naší vlasti. Účastnily se jí všechny významné osobnosti celého politického spektra - od Pavla Tigrida po soudruha Mlynáře. Projevy účastníků poté zveřejnil Tigrid v edici SVĚDECTVÍ.

- Rovněž umožnil (a financoval) na témže hradě založení Čs. dokumentačního střediska, které vedl Dr. Vilém Prečan. Zde byla soustředěna veškerá samizdatová a exilová literatura, dokumenty a doklady. Jejímu přemístění do vlasti nebylo od vlády ČR přáno; přemístění se vleklo po dlouhou dobu.

- Karel Jan se stal předsedou Mezinárodního helsinského výboru pro lidská práva. Tento helsinský proces byl významným bojem za dodržování lidských práv v zemích komunismu a znamenal počátek jeho pádu.

- Jako člověk s velikými známostmi po celém světě vykonal ve funkci kancléře prezidenta Havla velikou práci a přispěl k sympatiím světa k naší zemi. K důstojnosti tohoto šlechetného muže patří, že se svými a rodinnými zásluhami o ČSR a ČR nechvástá. Předpokládá totiž, že si je naši lidé uvědomují.
Miluje tolik svoji manželku, že se s ní podruhé oženil, po dvacetileté přestávce. Ona odešla za jiným mužem, po té z úrazu ochrnula a náš kníže Karel Jan si ji opětovně vzal za ženu.....kdo by jednal jako on??? Úcta, odpuštění, láska
bez sentimentality, šlechetnost, jistota přímého charakteru.

Dovoluji si Vás požádat, abyste při výběru prezidenta volili toho, kdo by svou mravní čistotou, pevnými zásadami a světovými styky pomohl vrátit naší zemi úctu.

RE: Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ...

Autor: vfd
18:33:27 - 21.01.2013
Na Pražském Hradě smí mluvit německy pouze hosté . Proto , i když mám proti němu velmi silné výhrady a můj kandidát byl někdo jiný , půjdu volit a budu volit pana Zemana .

RE: Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ...

Autor: sombrero
20:05:33 - 21.01.2013
Zdravím.Mě připadne toto "odčeštění" prostě nenormální.Aby se po hradě producírovala nějaká Rakušanka-to je teda síla.Pořádně neumí mluvit ani jeden.Ale co je horší hra na "hodného knížete" z pohádky zabírá.Jenže kníže není ani jedno.Dekrety ho nevzrušují-jeho se to přece netýká.On má v Německu hodně bohatých a vlivný známých a kamarádů.Já mu prostě nevěřím!Jistě,když je majitel lesů-stará se o ně,to by dělal každý.Já ho prostě neznám-nechci ho na hradě.Asi,spousty vlastenců musí v hrobě vyloženě rotovat!Pro mě-jedině Zeman-toho aspoň člověk zná.

RE: Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ...

Autor: sombrero
20:17:56 - 21.01.2013
Jistě nikdo nechce být nespravedlivý,ale já spíše oceňuji p. Masaryka a p. Beneše-jelikož jsem je ve Vašem příspěvku nenašel-je přesně vidět,kam směřujete.pěkný agitační pokus.Z těch dvou jedině ZEMAN!!!

RE: Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ...

Autor: administrator
21:04:11 - 21.01.2013
Vážení uživatelé, především pak příznivci Miloše Zemana.

V posledních dnech zaznamenáváme mnohonásobné vytváření uživatelských účtů, či vkládání i rasistických textů vůči kandidátům. Vzhledem k tomu, že se především voliči Miloše Zemana neumí chovat a dodřžovat velice jednoduchá pravidla diskuze, bylo deaktivováno několik fiktivních uživatelských účtů a jejich příspěvků, které jsou stejné, nebo pouze drobně upravené jejich pisatelem. Všechny byly vytvořeny na podporu Miloše Zemana, ty slušnější jsme zde zanechali, aby byla videt nenávist jejich pisatelů.

Dodržujte pravidla a chovejte se zde jako slušní lidé. Pokud jste příznivcem některého kandidáta, vyjádřete slušně názor do jednoho příspěvku, nikoliv 3 a více.

Všem slušným lidem děkujeme za jejich pěkné příspěvky, ať se již jedná o vyjádřenou přízeň zmíněnému Miloši Zemanovi, či kandidátu Karlu Schwarzenbergovi.

RE: Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ledna ...

Autor: Kotas
10:47:37 - 25.01.2013
Volte slušného a rovného člověka
Karel Schwarzenberg - doufám, že budoucí prezident - slušným a rovným člověkem bezesporu je. To kromě jiného dokázal i v televizních duelech. Odpovídal stručně, rozumně a s rozhledem. Na rozdíl od Miloše Zemana, který na každou choulostivou otázku odpovídal podlým protiútokem se snahou snížit kredit tázajícího, se snahou vyhnout se jasné odpovědi. Např. jeho reakce na dotaz paní Věry Čáslavské. Je to jasný příklad, jak Miloš Zeman vedl politiku, jakým způsobem dosahoval svých cílů. Je možné, že v "konstruktivních debatách" s Václavem Klausem to ani jinak nešlo. Myslím si, že znovuoživením této politické mumie bychom oživili i politické praktiky, na které neradi vzpomínáme a na které nemůžeme být hrdi. Na rozdíl od Miloše Zemana nemám Karlu Schwarzenbergovi co vytknout. Celý život byl člověkem usilovně prosazujícím zájmy České republiky doma i ve světě. A to jak v totalitním období, tak v demokracii. Demokracii chápe jako právní systém. Ne jako prostor, kdy vyhrávají ostré lokty a slizký jazyk. Tento způsob nechť zanikne s politickými mumiemi. Miloš Zeman se vyznačuje svou sečtělostí. Přeji mu, aby v klidu na vysočině měl ještě spoustu času na své oblíbené knihy.

RE: Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ...

Autor: mimino
12:13:40 - 25.01.2013
Dnes jdu k volbám s motýlkem... Proč? Mám už dost hulvátství, oplzlostí, plivání a pomluv opakovaných tolikrát, až se berou za pravdu. Porážkou Miloše Zemana zmizí (alespoň pro mě) v politice jeden z velkých symbolů tohoto "stylu". S takovými lidmi nepatříme do Evropy ani jinam, kde se pouštějí lidé nejdříve ven z místnosti a ženám pomáhá s těžkým zavazadlem. Možná se s ním ztratí i řada dalších, kteří "tam nahoře" nikdy neměli co dělat. Někteří z nich už šli sami (Gross, Paroubek, Kavan, Šlouf), jiným se muselo pomoct (Rath, Srba, Svoboda) - Sbohem i vám, pane Zemane!!!

RE: Druhé kolo volby prezidenta (25. a 26. ...

Autor: cute
11:56:10 - 27.01.2013
Noo, a máme to vážení. Hned v úvodním rozhovoru se nám včera nový prezident opět vybarvil. Jste s tím jeho chováním spokojení? Já tedy ne, protože nový prezident se chová jako ***NEPOVOLENY-VYRAZ***.

RE: ...

Autor: volby
19:54:20 - 14.01.2013
Můžete zkusit volby na nečisto zde:

http://www.volbynanecisto.cz

RE: Toto mluví za všechny...

Autor: david.svr
14:09:06 - 15.01.2013
Toto mluví za vše: protestsong karel na hrad nepatří - www.youtube.com/watch?v=AIQNV1MTqSw

volby...

Autor: Karlik
15:53:43 - 15.01.2013
2. kolo je obtížná volba. Vím, že proti Zemanovi jsou námitky na jeho minulost, ale vážení spoluobčané, chceme se vrátit zpět do rakouska-uherska?? Budeme mít prezidenta, který ani nezná slova české hymny a první dámu, která bude sídlit ve Vídni? A do toho Kalouskovo pré, po zvolení jeho spolustraníka? Mezi těmito dvěma kandidáty by měl zvítězit rozum a to ať si každý volič přehodnotí sám.

Všichni jenom nadávají a hledají proč ...

Autor: beruska1
17:45:33 - 15.01.2013
Přijde mi, že lidé na internetu a na sociálních sítích trochu "magoří". Přece jeden z kandidátů, ať chceme nebo ne, bude prezidentem. Měli bychom mít k tomuto úřadu větší úctu. A pokud nadávat a "házet špínu", pak ale vždy doplnit také řešením. Nebo držet jazyk za zuby.

RE: Všichni jenom nadávají a hledají proč ...

Autor: Jana N
21:42:17 - 15.01.2013
Já řešení vidím: není z koho volit, jeden bez dvou za dvacet, ale pořád lepší Čech než odrodilec, proto volte Zemana!

Kníže nikdy nenadává a je hodný...

Autor: marco
17:52:48 - 16.01.2013
Volte knížete! Má své mravy a čeština stejně zanikne! Učte se německy a pak mu budete rozumět dobře.Je to naše záchrana z Boží vůle! Jen si vemte , kolik toho již poslední dobu dosáhl. Vše mu vychází, má krásné majetky, vše opravené, žádné ruiny od bolševika, tak postivě jeho předci stavěli svá sídla, že je ani bolševik nedokázal znehodnotit a všechna přežila tu hrůzovládu, že do nich ani nemusel investovat. A takovou chceme i republiku, nezničitelnou a která tu bude a přežije i Zemana, kdyby náhodou vyhrál, čert ho vem. Pak ani my nebudeme muset investovat, když se o vše postará kníže!

RE: ...

Autor: Lexa
16:19:07 - 21.01.2013
Fyzické a zdravotní hendikepy Karla Schwarzenberga nejsou důležité, tak jako i otázka jeho "češství". Nejsou důležité do té doby než začnou ohrožovat vykonávání jeho funkce. K tomu ještě dotaz, mohl by si kdokoli z občanů ČR dovolit podřimovat, ba přímo spát na svém pracovišti, přicházet a odcházet z pracoviště jak se mu zachce, a níž by okamžitě nedostal vyhazov? Jak to že jedině "kníže" si to může dovolit, a nenést za to žádné následky? Jak já mám vychovávat své děti, aby to nikdy nedělali, když to může dělat přímo (doufám že se to nestane) prezident státu. A to už vůbec není důležité, jestli to dělá (z neúcty k řečníkovi jak tvrdí) nebo nedělá (ze zdrav. důvodů) schválně!Nejsem vůbec obdivovatelem M. Zemana, ale dovolím si tvrdit, že i když je někdy samolibý a upovídaný (Klaus to samé), takový nešvar u něho nikdy nehrozí.Dále se zaměřím jen na fakta, protože některé věci jsou věci názorů (opoziční smlouva, nenáviděná vláda, čistá minulost atd.). S amnestiemi v takové šíři jsem nesouhlasil ani já, ani Zeman, ale k podivu souhlasil Váš favorit, i když to potom poupravil, že nevěděl koho se to bude týkat, což lidskou hloupost neomlouvá( i když tady mám poznámku, že jsem křesťanem, a má se odpouštět, ale jen to co člověk udělá právě z lidské hlouposti) A Karlův argument, že souhlasil s amnestiemi, z důvodu že jsou české věznice přeplněné, a aby se v době krize nemuseli stavět nové...nebudu raději ani komentovat, a tak jen místo komentáře připomenu jeden slavný výrok doktora Štrosmajera! Co se tyče jeho působení jako ministra zahraničí, nikdy mu neodpustím jeden neoddiskutovatelný fakt: že prosazoval a podepsal nezávislost srbské provincie Kosovo (stranou teď nechám to, že to byla zrada na jednomu z mála věrných spojenců Česka v nejtěžších jeho okamžicích v letech 1918,1938,1968) i když věděl že jsou na jeho čele bývalý pašeráci narkotik, kteří vedle dalších zločinů, prováděli hnusně pokusy na unesených lidech, a přeprodávali jejích orgány . Neštítil se ani podat ruku jednomu z nich!!! Toto by, jak tvrdí, a já mu věřím, M. Zeman nikdy neudělal.

RE: na hrad...

Autor: mirck
06:59:27 - 23.01.2013
Tohle je smutny, ale neprekvapujici situace! Ziju v zahranici a tak se do Ceske politiky moc nemotam, ale tyhle volby jsou tak otresny a kandidati doslova sokujici, ze nechapu proc se neco nedeje - tohle je uplne jednoducha situace. Kdokoliv vyhraje si potrese rukou s tema co ho 'dotovali' dohodnou se kdo z toho co bude mit a tim to skonci - tedy nasi politici v parlamentu. Pan prezident nas pojede reprezentovat do sveta (snad radsi ani ne)a u nas to pude dal od desiti k peti. Otres!

Uprime musim rict, ze kdybych musela tak radsi volim Milose, protoze vim, ze jeho cas na hrade je zpocitany a vic jak 5 let tam nebude. Co pro nas udela, nic, snad nam pomuze znova najit narodni hrdost - tim jak nas znechuti.

Z osobnich duvodu, bych Karla nevolila a jeho posledni prohlaseni ohledne Benesovych dekretu me jen utvrdilo v mem nazoru.

RE: ...

Autor: pelicanmag
14:13:23 - 29.01.2013
http://pelicanmag.wordpress.com/2013/01/26/plac-narode/