RSS forum.volba-prezidenta.cz

Mocná síla propagandy

mocná síla propagandy...

Autor: eva.adamova
18:15:18 - 20.01.2013
Dobrý večer,
současný stav před volbou prezidenta dokazuje,jak silná je propaganda a masáž veřejného mínění pomocí nových médií. Je až zarážející,že se spousta lidí nechává tak lacině a lehce ovlivnit.Jako Češka si rozhodně nepřeji, aby stát, ve kterém žiju, reprezentoval člověk,který tady nežil,je na něm zřejmá únava věkem i politikou a není zorientovaný ve vnitřní legislativě a tím pádem by mohl napachát mnoho škody pro další generace Čechů.Šlechtický titul není přece náhradou vzdělání a vtah k národu u nikoho neprobudí majetek na jeho území. Myslím si, že pokud má český národ držet hlavu vzhůru,měl by mít v čele státu schopného Čecha, nikoli politickou loutku, tlačenou odnoží ODS.
Kdyby kandidoval někdejší premiér Tošovský, měl by moji podporu. Nemohu proto napsat, že by byl mým kandidátem od počátku Miloš Zeman, ale když mám před sebou tento výběr, sázím na češství, vzdělání, znalost zdejšího prostředí,zkušenosti, celkový rozhled a v neposlední řadě kondici a výbornou artikulaci. Nemohu volit někoho, komu není rozumět a očividně je za zenitem svých sil.
Mladá generace, která podle vm fandí "Karlovi", mocně podporovala VV, a byl to omyl. Není třeba se z výsledku popagandy poučit, nebo není jiné cesty, než se vzdávat své suverenity tím, že na Hrad si dokonce dobrovolně pustíme někoho, kdo je doma tam, kde se mluví německy? Kdo podporuje nesmyslné církevní restituce, bruselského molocha EU, v jehož chapadlech už skončila nejedna česká tradiční firma a podporuje ekonomické drancování naší země a podporuje utahování opasků svým vrstevníkům, kteří tady po celý život přispívali do státní kasy a teď se děsí, zda po zvýšení DPH s "Karlovým" podpisem budou mít na skromnou režii bytí, zda budou moci studovat talentovaní jedinci z chudších rodin, nebo netalentovaní, zato bohatí potomci "finanční šlechty" schopné všeho...

RE: mocná síla propagandy...

Autor: vondráčková
00:02:48 - 21.01.2013
Naprosto souhlasím se sdělením paní Evi.Nikdo z těch mladých si neuvědomuje,že p. Zema již nejméně desez let je mimo polit.dění. Pan Schwarzenberg se drží v politice celou dobu po rovoluci.Jeho strana je jen odnož ODS a jeho strana je spoluzodpovědná za ten marasmus,který v této zemi je.Vy mladí si uvědomte do jakého průseru se ženete.Co máte proti p.Zemanovi ??
Nikoho neokradl,žádné kazy nezametal pod koberec,jako dnešní vláda.Za jeho premierování byl dokonce odsouzen a zavřen ministr financí.Není pánbůh,aby bylo všechno redy.ALE zamyslete se,jaké Vám koaliční vláda nastavila pravidla. A Vy umělci,kteří fandíte knížeti,byste se měli stydět.
V čem je pan kníže tak úžasný,co udělal pro náš národ ???Jaksi nemohu na to přijít.
Z Vašimi příjmy hold žijete v jiném světě a doby,kdy kumštýři patřili k chudině jsou pryč.Sociální cítění v této zemi začíná být nedostatkové zboží. Sytý hladovému nevěří

pravomoci prezidenta republiky...

Autor: Dalibor
22:21:35 - 21.01.2013
Vážení přátelé, dovoluji si upozornit na vcelku opomíjené téma pravomocí prezidenta republiky. Jedná se zejména o znění článků 62 a 63 Ústavy ČR (např. jmenování předsedy a členů vlády, generálů, členů Bankovní rady ČNB, soudců, pověřování vedoucích zastupitelských misí aj.) a dále o znění zákona č. 111/1998 SB. (jmenování profesorů vysokých škol). Nejsem úplně přesvědčen o tom, že pan ing. Zeman by se k těmto elitám národa choval s náležitou úctou a že by kandidáty vybíral na základě doporučení kompetentních orgánů. Pominu-li nepřípustnou veřejnou urážku někdejší ministryně školství paní Buzkové, která je již dávného data, znepokojují mě v této souvislosti i prapodivné texty na bilboardech kandidáta Zemana "Stop vládě-volte Zemana." a "Stop Kalouskovi na Hrad. Volte Zemana !", které nemají s prezidentskou volbou pranic společného. Abych to shrnul: Mám z nevyzpytatelnosti a hrubých způsobů tohoto prezidentského kandidáta obavu. Úřad hlavy státu dle mého soudu musí být především o důstojnosti, znalosti vlastních kompetencí a slušném přístupu ke všem občanům.