RSS forum.volba-prezidenta.cz

Prezident republiky

Hlava státu...

Autor: médium
01:25:07 - 28.10.2012
Prezident zastupuje ve světě celý národ. Takový člověk si bohužel nemůže dělat, co by chtěl, nebo co se líbí jemu. A to se týká i vzhledu i způsobu vyjadřování. Nemůže to být člověk, kterého se lidé uleknou už jen při pohledu na něj, byť byl sebevíc vzdělanější. Musí REPREZENTOVAT !!!
A také by neměl mít dvojí občanství. To by se dalo velice lehce zneužít v neprospěch státu.
Tuto nejvyšší politickou funkci by měl zastávat "čistý" Čech.

RE: Hlava státu...

Autor: cute
12:15:03 - 31.10.2012
Myslím si, že by neměl být prezident hodnocen podle toho, jak vypadá (tím myslím především to, že kandidáti nevypadají tak nedůstojně, aby to byl relevantní faktor k jejich hodnocení a filtraci - otázka subjektivního vnímání obrazu). Jak by ale mohlo být zneužito jeho případné dvojí občanství v neprospěch státu, to mi trochu uniká. Nemám evidentně dostatek informací a nechám se poučit.

Více bych se asi obával jeho minulosti ve vztahu k moci, bývalému režimu, nebo na popularitě nepřidávajícím korupčním kauzám z porevolučních let. Dále je myslím důležitý jeho vztah k EU, ale i vnitřním záležitostem jako je soudnictví (kde jmenuje soudce), kontrolní úřad (jmenuje prezidenta a viceprezidenta NKÚ), nebo vojsko (jmenuje a povyšuje generály) a policie (policejní prezident). Určitě je pak na zamyšlenou, kdo kolem budoucího prezidenta stojí, protože má možnost ovlivňovat i zahájení a průběh trestních řízení, ale to už by byla asi moc velká spekulace.

RE: Hlava státu...

Autor: beruska1
23:44:43 - 09.11.2012
Je těžké spekulovat kdo je "čistý" a kdo ne, kdo je čech a kdo ne. Zálěží přece na tom, aby to byl dobrý člověk, rovný, pravdomluvný, čestný. Někdo, koho můžeme ukazovat dětem a říkat, to je PREZIDENT a děti jej budou chápat jako toho člověka váženého. Vnímání autorit v dětství je důležité pro vývoj společnosti, ta naše bude zanedlouho tvořena dalšími generacemi a ty by měly vědět co je a není správné. Naším úkolem je k tomu je vést. Tedy i volba hlavy státu je otázkou nás všech, naší společné budoucnosti.

RE: Hlava státu...

Autor: dianbet
20:16:44 - 16.12.2012
Myslím si, že je jedno, jak vypadá, ale důležité jsou jeho skutky. To, co udělá či vymyslí, by měl dělat pro dobro národa ne pro sebe. Proto je tak těžké vybrat správného kandidáta na volbu budoucího prezidenta, protože každého z kandidátů, kteří mají velkou podporu, už známe z politiky. Každý politik udělal vždy blbosti a my se bojíme, jestli tyto blbosti neudělá znovu a to ve větší míře.

RE: hlava státu...

Autor: nastaticek
17:17:38 - 04.01.2013
k problému, jak si budeme našeho prezidenta pamatovat - mám 12 letou neteř, která si o současném prezidentu myslí jen to dobré, no, nedá se nic dělat moc si toho ze života zatím nepamatuje
já osobně již něco pamatuji, takže životopis VK (největšího současného žijícího zloděje v ČR)dle mého:
- v době totality studoval za dělnické peníze VŠ, dokonce v USA
- po revoluci vymyslel a prosadil koncepci privatizace (musíme předběhnout právníky) = rozkradení všeho co se dá za pomocí svých bílých koní, které nikdo nikdy nepotrestá, umožnil jejich útěky, i při zatčení, do JAR apod. dalších států či ostrovů
některé tyto Pitry apod. dnes amnestoval, zřejmě aby splnil dávnou dohodu
- při poslední prezidentské volbě mu nevadily hlasy komunistů a protože to nestačilo, zařídil si voliče z ČSSD, kteří tak podrazili Miloše Zemana, kterému nyní vyjadřuje podporu při kandidatuře, a co víc Zeman ji přijímá !!!

moji prarodiče (80)- máme slušného prezidenta (pamatují rozhodně více, než já, kuponovkou taky prošli, ale ten česká národ tak strašně rád zapomíná a dá se s ním tak dobře manipulovat)

RE: ...

Autor: jopr44
17:32:05 - 04.01.2013
Je mi velice líto,že pomocí špinavých politických praktik naší otřesné vlády,byl zbaven slušný člověk Tomio Okamura možnosti kandidovat na prezidenta ČR.Dle mého názoru měl příliš velkou podporu lidu ČR a to ohrožovalo kandidáty,které si po sobě na Hradě představuje pan Klaus a jeho nemravná vláda. Kdybych věděl jak,navrhnul bych všem,kteří fandí Tomio Okamurovi,aby šli VŠICHNI k volbám prezidenta a do obálek vložili upravený jakýkoli volební lístek,kde by přeškrtli uvedeného kandidáta a tučně napsali :TOMIO OKAMURA.takto upravený vol.lístek by byl sice neplatný,ale pokud by se toto po sčítání hlasů dostalo do médií,bylo by jasně vidět pravdu,jakou skutečnou podporu pan Okamura měl ! V této zemi není opravdová demokracie,je to skrytá totalita,která věší občanům bulíky na nos!!! A k těm,kteří stupidně argumentují ,šikmýma očima´: -Podívejte se,prosím pozorně na fotografie prezidenta ČR současného-ten snad šikmé oči nemá? Navíc mu z nich,narozdíl od pana Okamury,nekouká poctivost,upřímnost,morálka a mravnost-tyto slova mu jdou POUZE z úst pri Novoročním projevu prezidenta.